Hírek

Heti templomi programok

Változás a hitoktatásban

Azokat a hittanórákat, ahol eddig Csonka Miklós hitoktató tanított az óvodában és iskolákban – amennyire egyéb teendőim mellett időm engedi – február elejéig én fogom helyettesítőként megtartani. Februártól várhatóan ezen órákat Siptár Róbert Sásdon lakó hitoktató fogja átvenni. A bérmálkozottak hittana továbbra is a plébánián meg lesz tartva.
Plébániai karitász csoport

Jelentkezőket várunk a plébániai karitász csoportba önkéntes szeretetszolgálatra. Jelentkezni a plébánosnál lehet. Leginkább azokra számítunk, akik jobban ráérnek, például a még tevékeny nyugdíjas testvéreink, de minden jót tenni akaró hívőt várunk.

A karitász szeretetszolgálatunk számára használható ruha adományokat, tartós élelmiszereket szívesen fogadunk a plébániára.

Az adományokat minden csütörtökön, 9:00 és 12:00 óra között lehet leadni a plébánián (a tanterem felőli ajtónál).
Beteglátogatás

Ha tudunk olyan hívőről, aki betegsége vagy időskori gyengesége miatt nem tud eljönni a templomba, jelezzék kérem nekem, hogy elmehessek hozzá, hogy tudjon húsvétra gyónni, áldozni. Ha olyan betegünk van, akiről tudjuk, hogy hosszabb időre kórházba került, jelezzétek, hogy elmehessek meglátogatni, vagy megszervezzem, hogy pap járjon nála; tudjon gyónni, áldozni, betegek kenetét kapni. Ez mindenképpen fontos akkor, ha sajnos előrelátható, hogy súlyos, életveszélyes, vagy haldokló rokonunkról van szó. Érezzük ebben felelősségünket, ne mondjuk, hogy "nem akartuk megijeszteni, hogy papot hívunk", hiszen mindent meg kell tennünk szerettünk üdvösségéért, s hogy megrövidítsük a tisztítóhelyen tartózkodását.
"Isten apróhirdetései" innen letölthetők.
Szabó Oszkár
plébánosVissza a főoldalra